Lägg agar agar tillsammans med grädde, mucovadosocker och lakritspulver i en kastrull. Koka upp allt och låt småkoka 2 minuter. Dra av från värmen och rör ner yoghurten. Fördela pannacottan jämnt i önskade glas eller formar. Ställ in i kylen minst 2-3 timmar. Hallonkompott
Koka upp frysta hallon, strösocker, citronsaft och vatten. Låt koka i några minuter. Ställ åt sidan och låt svalna. Toppa pannacottan med hallonkompotten precis innan servering. Dekorera med färska hallon och citronmeliss.
Kör några varv med stavmixern. Garnera med färska hallon. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Gröp ur vaniljstången och lägg både stång och innanmäte i grädde i en kastrull
med jordgubbar eller hallon till. 4 dl grädde (går bra med mellangrädde). Skär varje fudgebit i 4 delar. Häll grädden i en kastrull (gärna teflon) och lägg i fudgebitarna
Igår blev det en riktig matdag med matlagning men även en hel del hockey. Recept kommer imorgon för just nu hinner jag bara dela med av pannacottareceptet som var efterrätten
Toppade med granatäpple bara för att de blev så mycket finare. Är det något jag är svag för så är det salt lakrits och har sett hos många bloggar som skriver om lakritspannacotta och att de är så gott så jag var tvungen och testa igen
16 färska hallon att garnera med. 1,5 gelatinblad. 4 dl vispgrädde. 5 msk strösocker. 2 tsk lakritspulver förslagsvis Kung Markatta eller annat sött eller salt lakritspulver eller lakritssirap
Värm grädde, vaniljstång, socker & lakritspulver (utrört med lite vatten) i en kastrull. För ett tag sen testade jag att göra lakritspannacotta, helt sjukt gott blev det
lakritspannacotta /. Och deras lakritspinnar med polkagris. Precis som med hallon och citron tillför blodapelsinen det där lilla stinget till lakritsen som gör att de mår så fint ihop
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.