Lakritspannacotta med hallonkompott
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 krm agar agar
  • 1500 g grädde (5 dl)
  • 175 g muscovadosocker (1 dl)
  • 11 msk lakritspulver
  • 1100 g turkisk yoghurt (1 dl)
  • 1250 g frysta hallon
  • 185 g strösocker
  • 11 citron, saften
  • 150 g vatten (0,5 dl)
  • 1 färska hallon
  • 1 citronmeliss
  • 1 Lakritspannacotta2 krm agar agar 500 g grädde (5 dl) 75 g muscovadosocker (1 dl) 1 msk lakritspulver 100 g turkisk yoghurt (1 dl)
  • 1 Hallonkompott250 g frysta hallon 85 g strösocker 1 citron, saften 50 g vatten (0,5 dl)
  • 1 Garnering färska hallon citronmelissLakritspanacotta
  • Lägg agar agar tillsammans med grädde, mucovadosocker och lakritspulver i en kastrull. Koka upp allt och låt småkoka 2 minuter. Dra av från värmen och rör ner yoghurten. Fördela pannacottan jämnt i önskade glas eller formar. Ställ in i kylen minst 2-3 timmar. Hallonkompott
  • Koka upp frysta hallon, strösocker, citronsaft och vatten. Låt koka i några minuter. Ställ åt sidan och låt svalna. Toppa pannacottan med hallonkompotten precis innan servering. Dekorera med färska hallon och citronmeliss.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.