Vispa grädden, rör ner yoghurt, äggula, florsocker, kanel och fröna från en urskrapad vaniljstång. En underbar smakkombination där inga smaker tar över, de syrliga lingonen balanseras upp av den söta kolasåsen, den kryddiga kanelen mjuknar tillsammans med vaniljen och krispigheten från marängerna bryter av den lena glassen
Börja med att klippa isär döskallarna, det svarta lägger du i en hög och det röda i en. Hallon och lakrits är ju en oslagbar kombo, därför slog jag till på hallon- ochlakritspannacotta
Servera med en klick gräddeoch lite färska bär. Man kokar upp en rad med ingredinser och låter det småkoka någon minut, låter det stelna i kylen och sen är det klart
Finns massvis av olika recept men de var inget som var som jag hade tänkt mig eller så skulle man ha kesella, grädde eller något annat som jag inte hade hemma så de fick helt enkelt bli ett experiment denna veckan också
Och vispa upp grädden i ännu en ny skål. Nog om det, för nu ska ni nämligen få ett recept på förra helgens efterrätt – en frozen cheesecake med pepparkaksbotten toppad medkolasåsoch lingon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.