svart salt, lavasalt eller flingsalt. Chokladwhoopiesmed vaniljfyllning. Klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper och platta till den till små rundlar
Lakritskola. Choklad. Strö över lakritsströssel, eller svarta sesamfrön för både smak och utseende. Slutligen ställdes formen i kylen, förvara den där i minst en timme före uppskärning och provsmakning
Resultatet blev en kola med lite "vuxen" smak. lite flingsalt. Jag kokade chokladochlakritskola. Blanda alla ingredienserna i en tjockbottnad kastrull och koka upp
Havrerutor medchoklad, nougat ochflingsalt. För sjunde året i rad uppmanas vi till att fika med fairtrademärkta varor, så många som möjligt på en och samma dag
Garnera med den rostade mandeln, flingsaltoch några chokladägg. Mandeltårta medchokladsmörkräm. Mamma hade bakat den och sa att den inte var svårbakad men lite omständig att hålla på medoch det är ju alltid lite jobbigt
Lägg en rad medmjölkchoklad på en ruta med smördeg. Egentligen behövs bara två ingredienser, men jag penslade dessa med lite ägg och mjölk så då blev det några fler ingredienser
Själv är jag ingen lakritsfantast men efter att en kollega pratat om lakritskolan från chokladfabrikenoch undrade om inte jag kunde göra något liknande kom jag att tänka på Johannas recept
I medchokladoch skumtomtar, värm och så är det färdigt. Vill du lyxa till det extra mycket kan du toppa medchokladsås, kolasås, polkasås eller något annat smarrigt
Nu har ju jag som sagt inte helt övergott till en vegansk diet så det kommer säkerligen upp recept med både ägg och/eller mjölkprodukter här på bloggen ändå, men från ochmed nu lär ni snubbla över orden mandelmjölk och tofu lite oftare än ni gjort innan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.