1 lite
flingsalt till dekorationBlanda allt utom flingsaltet i en stor, tjockbottnad gryta och koka upp. Sätt en mattermometer i mitten (låt den inte nudda botten) och rör försiktigt om så att allt blandar sig. Koka på medelvärme tills temperaturen når 125 grader eller klarar ett kulprov. Vill man kan man droppa i lite svart karamellfärg när kolan är färdigkokt. Häll i en form klädd med bakplåtspapper och låt svalna. Klipp eller skär i lagom stora bitar (smörj saxen eller kniven med lite rapsolja så går det smidigare), strö över lite flingsalt som dekoration och slå in.
Släng ihop de godaste saffransbollarna på ett kick. Åh va dom är goda och enkla att göra. Många av er kommer säkert känna igen receptet, det är nämligen samma recept som mina mycket omtyckta kokossnöbollar
Hacka chokladen fint och smält tillsammans med kokosfettet över ett vattenbad. Rör i lakritsgranulat. Fyll en liten kanna för att lättare fylla små aluminiumformar och låt chokladen stelna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.