Visst är vi väl värda en bit chokladkaka närdetär tisdag. Rör ihop mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt i en skål och vänd sedan ner det i äggröran
(Jodå, hon tvättade händerna innan men man kan ju inte alltid komma ihåg munnen också…). Pensla med grädde (eller mjölk om du föredrar det) och strö över pärlsocker
Fast nästan. Nu är vi på landet igen. Ärdet gott eller. Jag har hört lite olika åsikter där. Utifrån det recept jag har hittat, som jag tänkte spara här tills det eventuellt blir verklighet av att göra tomatmarmelad, så verkar det faktiskt gott
Fördela solroskärnor ovanpå osten. Grädda i mitten av ugnen tills flarnen fått lite färg. 1solroskärnor1. Strö ett tunt lager riven ost i ett kakmått som är 7 cm i diameter. Det tar ca 5 minuter
Detär ju den som avgör smaken och den bör helst få puttra en stund på spisen. Jag VET ju att det blir torrt om såsen i princip inte ligger och guppar ovanpå lasagneplattorna
Jag skyller skamlöst alltsammans på januaritröttheten. Detär en trötthet så kraftfull att den kan få mig att sitta och nicka till under ett möte, trots att jag gick och lade mig i god tid kvällen innan
Mitt knep för att få dem på det senare viset är att tillsätta vaniljkräm i smeten. Låt det som blir över stelna och använd den sedan nästa gång du behöver smälta choklad
Jag tror helt enkelt att boven fortfarande är dem superstora globala företagen/matjättarna som reglerar detta genom att påverka på alla plan, inte minst genom att finansiera den mesta av forskningen på området, som då också nästanalltidär vinklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.