Lakritskladdkaka med karamelliserade mandlar och flingsalt
www.arla.se
www.arla.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g Arla® Svenskt Smör
  • 12 ägg
  • 13 dl strösocker
  • 11 dl sötmandel
  • 12 dl vetemjöl
  • 12 msk lakritspulver
  • 14 msk kakao
  • 11 msk vaniljsocker
  • 1¾ dl strösocker
  • 11 msk Arla® Svenskt Smör
  • 11 tsk flingsalt
  • 1100 g hallon
  • 12 dl Arla® vispgräddeGör så här: Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret. Rör ner ägg och socker i smöret, häll i en bunke. Grovhacka mandlarna och blanda med de torra ingredienserna. Vänd ner i smeten. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna. Smält sockret i en stekpanna och lägg ner mandlarna. Rör i smöret. Häll upp de karamelliserade mandlarna på smörpapper och strö över flingsalt, låt kallna. Fördela hallon och karamelliserade mandlar på kakan. Vispa grädden och toppa ev med lakritspulver, servera till kakan.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.