12 dl
Arla® vispgräddeGör så här: Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret. Rör ner ägg och socker i smöret, häll i en bunke. Grovhacka mandlarna och blanda med de torra ingredienserna. Vänd ner i smeten. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna. Smält sockret i en stekpanna och lägg ner mandlarna. Rör i smöret. Häll upp de karamelliserade mandlarna på smörpapper och strö över flingsalt, låt kallna. Fördela hallon och karamelliserade mandlar på kakan. Vispa grädden och toppa ev med lakritspulver, servera till kakan.
Under tiden rostar du mandlarna i ugnen en stund. Koka upp grädde, socker och sirap. Strö på flingsalt. Tillsätt mandel och smör när knäcken nästan är färdig
Mörk choklad medkaramelliserade kokosflingor, mandel och aprikos. Smält kokossockret i en stekpanna och stek kokosflingorna tills de blir "karamelliserade" (blivit knaprig)
Under tiden rostar du mandlarna i ugnen en stund. Koka upp grädde, socker och sirap. Strö på flingsalt. Tillsätt mandel och smör när knäcken nästan är färdig
Det var min äldsta dotters barndomskamrat och bästa vän Hilda som gifte sig med sin sambo Martin, ochmed lilla dottern Elisabet som söt och lite motsträvig brudnäbb
Häll på balsamvinäger och krydda med timjan. På ICA´s hemsida hittade jag ett recept på Karamelliserad Rödlök med getost som skulle vara till en lammburgare
Ont om tid är det också gott om så idag jobbar Bevemyrs pragmatiskt och slår fyra goda flugor i en smäll och bloggar ett helt gäng med juliga godisrecept på en gång
Kalva ut degen och klä en pajform med lös botten. Blanda allt till degen och ställ den kallt. Rör smör och mandelmassa smidigt, tillsätt äggen ett i taget
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.