Jag är så otroligt bra på att göra lakritsglass så det är inte klokt. karameller, salta fiskar, turkiskpeppar, går också byta ut mot andra smaker såsom polkagris, choklad m
Jag som är en riktig lakritsfantast och dessutom så har jag ju fått hem en hel del lakritspulver ifrån Lakritsfestivalen valde förstås att göra en lakritsglass, dessutom fick det bli lite hallon i
Har inte gjort glass på yoghurt tidigare, har varit rädd för att det skulle bli isigt och smaklöst, men oj så fel man kan ha, det blev riktigt gott, trots att den varken innehåller äggulor eller vispgrädde, men sedan så gillar jag ju mango också
Följ sedan instruktionerna på din glassmaskin. En smarrig glass för alla oss som älskar lakrits. 2 dl mjölk3 dl vispgrädde100 g + 50 gram Lakritsfudge1 dl strösocker6 äggulorKoka upp mjölk och grädde
Och lakritsglass är ju en favorit här hemma. Lakritsglass4 äggulor4 vitor4 dl grädde1,5 dl sukrin el stevia strö2 tsk vaniljpulver 2 msk lakritspulver lite riven mörk chokladVispa grädden
Smaka av med salt och peppar. Koka upp lammköttet (ej färs) med 1 delad lök, morötter, lagerblad, pepparkorn, 2 hela vitlöks klyftor och buljongtärningarna i ca 2 liter vatten. 10 vitpepparkorn. 1-2 krm cayennepeppar
1,5 dl vispgrädde½ dl strösocker1 dl mörkt muscodavosocker½ dl mörk sirap1 msk kakao100 g turkiskpeppar1 tsk smörAndra lagret. 1,5 dl vispgrädde1,5 dl strösocker½ dl vit sirap50 g turkiskpeppar1 tsk grovsalt1 tsk smör200 g mörk chokladKoka upp alla ingredienser till första lagret förutom smöret. 100 g turkiskpeppar. 50 g turkiskpeppar
Skvätt i en matsked eller två med buljong och slå på vinägern. Här kombineras den lite jordiga paprikasmaken hos turkiskpeppar med svarta bönor, vitlök och vinäger
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.