Sätt en deg av margarin, mjölk, jäst, socker, salt, kardemumma och 12 dl mjölmix. Degen är först ganska lös, men sväller till lagom fasthet under jäsningen
50 g jäst (25 g till Lailas gul Mjölmix). 12-13 dl (675 g) Lailas blå Mjölmix (650 g för bakmaskin). 10-11 dl (565 g) Lailas gul Mjölmix (550 g för bakmaskin). 9-10 dl (550 g) Lailas grön Mjölmix (520 g för bakmaskin)
Efter en tids experimenterande har jag kommit fram till den perfekta glutenfria pajdegen. Det är sällan jag inleder ett receptinlägg med ordet ”perfekt”
Deg satt på Lailasglutenfria mix lämpar sig särskilt bra till degar som ska kavlas. 12 dl av Lailasglutenfria mjölmix. 1/2 dl Lailasglutenfria mjölmix till utbakningen
Det här är ett jätte bra recept på pajdegDet här behöver du210 gr mjölmix (lailasglutenfria använde jag)om du inte har våg så skall du ta 3½ dl1 tsk salt150 gr smör2 msk kallt vattenGör så här
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Sätt ugnen på 200 g. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten, osten och de torra ingredienserna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.