-Mama Skogly ♥ 1 burk färskost med smak av pepparrot. Goddag och gott slut på er kära läsare. Vi kommer att fira hos min syster med oxfilé till huvudrätt och efterrätten får ni se senare vad det blev
Att göra labneh är inget man gör på en dag, det tar hela 3 dagar att få den klar. Den passar utmärkt att äta tillsammans med bröd eller som ett tillbehör till mat
När vi var där fick vi smaka något som heter labneh, små getostbollar som ligger i en olja, så goda. Labneh är som sagt getostbollar, eller avrunnen getyoghurt som runnit av, formats till bollar och lagts i en smaksatt olja, en specialitet i mellanöstern och är en självklarhet på mezebordet
Jag gjorde en sorts rakhat (ostrullar), falafel (kikärtsbiffar), tabbouli (persiljesallad), foul (spiskummindoftande bönröra) och labneh (yoghurtsås med mynta)
Örter efter smak- jag hade persilja. 3 stora färskostbollar. 1 knivsudd vitlök- ta inte för mycket. Låt stå så i minst 10-12 timmar. 1 knivsudd vitlök- ta inte för mycket
Här serverad med tabbouleh, vinbladsdolmar, hoummus, labneh (myntayoghurt), lammfärsbullar & sallad. Minns första gången jag var i Turkiet 1991 och blev serverad en köttgryta som var SÅ god
Första gången jag provade shakshuka var på en av mina favorithak i Brooklyn - Mimi's Hummus. Men om du vill lyxa till det, passa på att servera rätten tillsammans med butternut squash- och tahiniröra samt vitlöksfräst spenat
Något år var det mangosalsa som gjordes till allt, ett år var det labneh. Hallomi-korven var god, men helt ärligt så förstår jag inte riktigt varför man ska peta ner småbitar av hallomi i den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.