En naturlig blandningHade ni också ett sådant där småhemligt ställe. Det speciella i detta hushåll var att det som oftast var plockmat, det närmaste plockmat vi kom i vår familj var smörgåsborden vid någon av högtiderna och då var ändå "plocket" bekant
Primörgrönsaker med kryddig hollandaisesås, sparrisrisotto med kalv och gremolata, rabarbersoppa med vit chokladmousse och söta smulor, från boken "Taste by Louise", foto
Idag ska vi ge oss ut och trängas i affärerna, dels för att byta en julklapp samt se om det finns lite roliga saker på rea så jag och sonen kan fylla på garderoben lite
Vi åt (god) brunch och handlade lite. Jag köpte drinkglas, en filt, rollers och en löpare. Efter IKEA var det bara att åka hem och dona med lite städning, göra sig klar och förbereda välkomstbålen inför Stefan och Maries besök
Dela jordgubbar och lägg i sockerlagen och låt dra några timmarKardemummaströssel. Så perfekt sammansatt och sedan med ett glas Asti till Mmmmmm Hittade den på Victorias BloggVitchokladmoussenKoka upp 2,5 dl vispgrädde bryt 150 gram vit choklad och låt smälta i grädden. Marinerade jordgubbarDela vaniljstång och koka upp med 8 st hackade basilikablad, 2 dl socker, 2 dl vatten och lite svartpeppar till en lag. Rör om då och då och kolla så det inte blir bränt 2,5 dl vispgrädde. 150 gram vit choklad. 8 st hackade basilikablad
Druvorna är barbera, dolcetto, freisa och merlot. Idag bjuder köket på saftiga lammfärsbiffar. Lammfärs är väldigt gott tycker jag men dessa biffar går även att göra på nötkött om man hellre föredrar det
Rostade hasselnötter möter krämig nötmousse och choklad. Hacka nougat och mjölkchoklad. Häll ner den varma sockerlagen i en tunn stråle i äggbunken och vispa samtidigt på maxhastighet med en elvisp
Glastallrikar Anna från Kosta Boda. Nu söker ni efter nyårsmenyer ser vi, och reninnanlår med potatisgratäng, chokladsås och brysselkål, samt hjortronparfait med mandelskorpa, vår nordiska meny med italienska inslag som serverades på julafton, fungerar även utmärkt som nyårsmeny
Här kommer en rätt som ni faktiskt bara måste laga. Barbera d´Alba Luigi Voghera. Den är från förra veckans Metro då vi, dvs Lisa fick börja med att sätta dryck och sedan ge oss direktiv vad vi skall laga till
Om inte, så kommer tre menyförslag som jag hoppas kan smaka men först så bjuder jag på en glimt av den meny vi ska äta i år (recept på detta kommer efter nyår)
Druvorna är barbera, dolcetto, freisa och merlot. Lamm hör ju påsken till och något som alltid är väldigt gott är saftiga lammkotletter med goda tillbehör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.