Lika ofta som jag inspireras av kokböcker, inspireras jag av andra matbloggare. Så är det nog för de flesta bloggare och ibland märks det därför på bloggarna
Mitt bidrag till årets julfirande var att baka något bröd och så några godisar, googlade lite och kom fram till detta enkla recept som kommer ifrån Ernst
Skär köttet i bitar, ca 2x2 cm. Bryn dem i smör i en stor gryta. Salta och peppra. Tillsätt vatten så det nästan täcker köttet, lagerblad, vitlök, tomatpuré, paprika pulver och buljongtärning
Skölj bovetet väl i ett durkslag. Klipp aprikoserna i små bitar. Koka bovetet tillsammans med russin och aprikoser i 2,5dl vatten, tills allt vatten försvunnit, rör om väl, särskilt mot slutet
En härligt räkrätt inspierad av det italienska köket. Denna rätt passar att äta när det är kallt ute och snön yr, för då behöver vi verkligen lite medelhavskänsla i maten eller hur
Förlåt för den urusla uppdateringen men jag har ju börjat jobba nu efter att varit föräldraledig i ett år så det finns helt enkelt inte lika mycket tid
Igår fyllde Rasmus 2 år och vi hade givetvis kalas för honom. Vi började dagen med att sjunga för honom och ge honom presenter sedan på eftermiddagen kom tjocka släkten för att gratta
La Fresagne. (Fredags Lasagne) Recept som jag satt ihop idag. ca 4 portioner1 blomkålshuvud1 bukett broccoli1 paket färska lasagneplattor1 paket krossade tomaterca 1 dl vispgrädde2 paket bacon, skurna i mindre bitarTrattkantareller ( hade frysta vet ej mängd)Salt & SvartpepparRiven gratängostBlomkålen och broccolin kokas i satltat vatten ( i lagom stora buketter)skall vara adente
Det var min förta gång som jag bakade detta bröd. Jag vet inte mycket om historia av brödet men jag tyckte att de var fina och se riktigt gott med vallmofrö på då bakade jag de
Kärleksmums. Så himla gott tycker jag och så himla enkelt att göra. Jag har redan ett recept på kärleksmums här på bloggen men eftersom jag sedan snart 4 år tillbaka utesluter gluten ur min kost så fick det denna gången bli en glutenfri variant
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.