Ingredienser Portioner. 4 900 g potatis 1 gul lök 2 vitlöksklyftor ca 500 g nötfärs 1 tsk salt 1 krm peppar 1 tsk timjan 1 tsk oregano 100 g fetaost 1/2 dl vatten 1 gurka 1 dl matyoghurt 4 tomater 1 tsk rödvinsvinäger 1 tsk olivolja 1 förp persilja Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Vintern är ju här i många olika skepnader med blåst, regn, några ynka minusgrader, glashala vägar o däremellan skiner solen och det droppar från stuprören… Södra Sverige ja… Ge mig en riktig vinter istället
Servera med en god grönsallad. 1140 g hushållsmedwurst eller någon annan sorts rökt bacon/salami. 1Pajdeg 100 g smör 1 dl riven ost 3 dl vetemjöl 3 msk kallt vatten Fyllning 500 g nötfärs 140 g hushållsmedwurst eller någon annan sorts rökt bacon/salami
Tag av från värmen och rör ner riven ädelost, krydda med salt, peppar och hackad persilja. 5 tsk salt 1 krm salt 3 msk finhackad persilja Garnering Serveras med krispig salladSätt ugnen på 225 grader. 1Vispa samman halva mängden mjölk med vetemjöl i en kastrull. 1Garnera med kryddgrönt och chilipicklad gurka och servera
Tänk er en perfekt grillad ryggbiff du just beställt in på restaurang som bara är sååå inbjudande när den kommer ut och enligt menyn ska serveras med rödvinssås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.