Blanda samman löken medpepparrotsostoch röd paprika i en skål. Smaka av med salt och peppar. Fräs löken i smör i en stekpanna så att löken mjuknar och blir blank
4 8 fina skivor lövbiff (à ca 75 g) 1 liten rödlök 8 - 9 sardellfiléer 1 kruka basilika 1 msk kapris 4 äggulor 2 msk smör flingsalt nymalen svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Jag klöv potatisarna i STORA klyftor, och gjorde lika med resten av rotfrukterna/grönsakerna. Biffarna stekte jag just innan vi skulle äta, i en färdigt upphettad stekpanna, med olivolja
Servera i djup tallrik med riven pepparrot ovanpå. Krydda buljongen med salt och nymalen vitpeppar. Skär falukorven i skivor och potatis ochrotfrukter i centimeter-tärningar
Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper, ringla över lite rapsolja och salta. Stek kotletterna några minuter på varje sida i en upphettad stekpanna med rapsolja
När det är mjukt mixa med en handmixer och häll över i en ny kastrull genom en finmaskig sil, pressa försiktigt så att så mycket som möjligt går igenom
Det klassiska elefantörat som består av en utbankad biff som får form och storlek efter ett elefantöra, här är en klassisk variant med inslag av oklassiska tillbehör
Jag gillar att fräsa på lövbiff eller fläskfilé och göra en god sås med lite grönsaker. Hetta upp en stekpanna till hög värme och stek lövbiffarna hastigt på varje sida så att de får färg
4 4 port ris (gärna jasmin) Sås 1 dl japansk soja 1/2 dl vatten 1/2 dl honung eller strösocker 1 msk riven färsk ingefära 1 vitlöksklyfta 1 tsk majsstärkelse Grönsaker 2 tsk sambal oelek 1 lime 1 msk olja salt 1/2 förp stjälkselleri (à 450 g) 250 g pak choi Kött ca 500 g lövbiff 1 msk olja 1 msk sesamfrön Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.