Ha en go lördagskväll. Jag stekte entrecôte, gjorde potatis- och palsternackspuré, örtsmör med vitlök och flingsalt och sist men inte minst en mustig rödvinssky
Lillebror och hans tjej är hemma, så igår åt vi åt go’middagmed dem och mamma och pappa. Det var även de tjocka burgarna på högrev som vi grillade och åt tillsammans med en mängd olika tillbehör
Servera helst med en sallad. Superenkel och snabb maträtt. Ugnen på 225 grader och skär potatisen i pommesform (underbart med en mandolin. Lägg potatisen i en form och häll på lite olja, salta och peppra och sen i ugnen ca 30 minuter. Såsen är om möjligt ännu enklare då man blandar 1 msk citronsaft med 5 msk turkisk yoghurt och en näve hackad persilja, salt och peppar
Tände igång grillen och lät den stå och jobba själv medan jag gick in och förberedde tillbehören. Vilken härlig känsla att få duka upp till middag utomhus för första gången i år
Första ”rätten” till Daniels och pappas farsdagmiddag är en av mina absoluta favoriter, rökt och torkat renkött på västerbottensostchips med lingonskum och riven pepparrot
Igår blev det en jättegod middag här hemma med stekt lövbiff, pommes frites och en supergod sallad med körsbärstomater, fetaost, sallad, nötter, olivolja och balsamvinäger
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.