Koka upp ättika, socker och vatten under omrörning och kyl ner lagen till kylskåpskall. Skala och dela röd och gul lök på mitten och skär löken i tunna skivor
Låt alla ingredienser (ej rödlöken) sjuda upp under omrörningtill sockret smält. Låt lagen kallna helt innan den slås på sillen, som delats i lagom bitar och varvats med rödlöken
Skär sillenbitar. urvattnade salta sillfiléer. morot i slantar. skivad gul lök. vitpeppar. Lägg silleni en burk och slå lagen över låt stå minst 2 dygn innanservering. ättika 12%
) Det är nämligen dags för årets sistasillinläggning och det blir alltså klassikernlöksill, en gammal goding som viinte fått med i vårt sillskafferi förrän nu
Koka upp ättikssprit, vatten och socker, och låt kallna. Låt sillenrinna av och skär ibitar. Varva sill, kryddpeppar, lagerblad, skivad purjolök, lök och dill
Klar fisksoppa med limeaioliDet är limeaiolin som “gör” den här fisksoppan. Den tillför både krämighet och fräschör och alla måste tvingas att ta en klickisin soppa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.