Jag har länge gjort en slags fuskguacamole med creme fraiche i, som förvisso är svingod (fråga min bästis bara), men ibland vill man ju uppdatera sig och när jag hittade en påse riktigt fina (och ekologiska – hurra
Lägg fruktköttet i en skål och mixa eller mosa sönder med en gaffel eller i mixer. Blanda tomat, chili, pressad vitlök pressad citron och kryddor tillsammans med avokadomoset
Men det här guacamole-receptet (se nedan) är bara för bra för att inte dela med sig av. Jag har hängt med min mamma, min syrra och hennes familj och lilla Embla såklart
Späd med ölen till en klumpfri smet. Vi gjorde friterade lökringar för någon helg sedan. Mät med termometer eller lägg i en brödbit, när den snabbt blir gyllene är det klart att fritera
1Tillsätt limesaft och chili i en skål med avokadon och tomaterna. 1Riv ner vitlöken och smaka av med salt och svartpeppar. 1Hacka koriander fint, blanda i efter smak och blanda runt guacamolen med olivoljan
Mosa avocadon och blanda det med löken och tomaten i en skål, pressa över citronen. Tillsätt creme fraiche/yoghurt/soyghurt och smaka av med kryddorna, klart
Salta av och servera gärna med någon god dressing eller dippsås. Skiva lökringarna i ungefär 1½ cm och separera dem en och en och låt dem torka ovanpå en duk
Hetta upp olivolja och doppa lökringarna i frityrsmeten. Skiva löken till ringar, inte allt för tunna. Rör ihop äggula, mjöl, vatten och salt till den smet
Börja med att skålla tomaten i hett vatten ett par minuter, dra av skinnet på den och hacka, hacka löken och vitlöken, kärna ut chilin och hacka den väldigt smått, avokadon delas och kärnas ut och mosas om man vill ha lite grövre guacamole, eller så mixar man allt utom koriander, om man vill ha en finare guacamole, pressa lime över det hela, blanda,så att den inte missfärgas
Varför inte toppa en god hemmagjord hamburgare med egna friterade lökringar. Nu är det dags att doppa ringarna i filmjölk och va noga med att det är filmjölk över hela
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.