Låtsashummersoppa
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g morötter
  • 11 citron, rivet skal
  • 11 fänkål, liten
  • 11 gul lök, stor
  • 15 msk smör
  • 11 tsk paprikapulver, milt
  • 11 klyfta vitlök
  • 11 burk tomater, krossade
  • 11 msk tomatpuré
  • 10,5 tsk timjan, torkad
  • 12 lagerblad
  • 12 msk hummerfond, koncentrerad
  • 12 tsk sambal oelek
  • 15 dl vatten
  • 11 dl vispgrädde
  • 1 salt
  • 1500 g morötter 1 citron, rivet skal 1 fänkål, liten 1 gul lök, stor 5 msk smör 1 tsk paprikapulver, milt 1 klyfta vitlök 1 burk tomater, krossade 1 msk tomatpuré 0,5 tsk timjan, torkad 2 lagerblad 2 msk hummerfond, koncentrerad 2 tsk sambal oelek 5 dl vatten 1 dl vispgrädde saltSkala morötterna och skär dem i mindre bitar. Skrubba citronen noga så du får bort all besprutning och torka med en handduk – när den är blöt kan den vara svår att riva. Skär bort roten på fänkålen. Skala löken, hacka den och fänkålen och bryn i rikligt med smör i en gryta. Tillsätt paprikapulver och pressa i vitlök. Lägg i morötter, krossade tomater och tomatpuré. Tillsätt timjan, lagerblad, hummerfond, sambal oelek och rivet citronskal. Späd med vatten och låt koka cirka 20 minuter. Ta bort lagerbladen och mixa soppan alldeles slät. Häll i grädden. Smaka av med salt och späd soppan med vatten om den är för tjock. Koka upp och servera.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.