Jag har skrivit om den förr mig jag gör det igen - chokladpajen. Den är grymt mäktig, så den räcker till många, och, precis som allt annat jag vill äta nu, är den mycket trösterik med all sin choklad, rent av kärleksfull
Låt det nu koka ihop till en härligt krämig soppa. ex rosenbröd. Koka upp vattnet och buljongen. Häll buljongvattnet över morötterna, tillsätt sedan kräftosten och crème fraichen
Serverakrämen i portionsskålar, med en klick hemkokt sylt till - gärna hallon eller jordgubb. För ett par år sedan åt jag en rackarns god italiensk dessert på en isländsk (
Hur mycket jag än tycker om att äta så rent, naturligt, ekologiskt och, framförallt, sockerfritt som möjligt, så är jag väldigt noga med att denna hälsosamma livsstil inte ska kontrollera mig
En jättegod god maträtt med linser som går alldeles utmärkt att göra om till en vegetarisk maträtt om man vill, använd vegetabilisk buljong istället för kycklingbuljong, ersätt fisken med tjockskivade stekta rotfrukter/blomkål eller bara ät linsbrunoisen som den är
Lägg i spenaten, och låtden småkoka cirka fem minuter. Det är över huvud taget inte särskilt populärt att servera soppor med bitar av grönsaker i här hemma
Smaka av och servera med mjölig kokt potatis och en sallad. Den här galna hösten då livet består av flängande mellan jobbet och sporadiska flytt- och renoveringsutflykter till Blå Huset så är släng-allt-i-en-gryta-och-glöm-bort-det-matlagningen räddning och välsignelse
Serveraomgående. Lägg i en kastrull tillsammans med krossade pepparkorn, persilje- och dragonstjälkar, vinäger och vatten och låt sjuda tills hälften av vätskan kvarstår
Att ha brynt smör i glassenlåter kanske lite märkligt, men det ger en god och krämig kolasmak. Servera med rikligt av stora saltlakrits-flakes som du köper i butik, eller varför inte krossa några turkiska peppar och strö över
Servera med couscous, fräst purjolök och apelsinklyftor. Skär skalen i tunna strimlor. Pressa ur saften. Koka upp skal, saft, creme fraiche, smulad buljongtärning, soja, russin och sambal oelek i en panna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.