Långstekt fläskkarré (American pulled pork)
Touchoftaste
Touchoftaste
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Fläskkarré
  • 1800 g fläskkarré, i bit
  • 11 st lök, gul
  • 11 st vitlöksklyftor
  • 11.5 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
  • 12 msk chilisås
  • 11 msk tomatpuré
  • 11.5 tsk sambal oelek (prova dig fram så att det inte blir för starkt)
  • 11 tsk sirap
  • 11 msk koriander, färsk
  • 11 tsk ingefära, malen
  • 1 vattenSkala och finhacka lök och vitlök. Blanda fond, chilisås, tomatpuré, sambal oelek, sirap, koriander och ingefära till en sås. Täck botten på en gryta/ugnsfast form med vatten, ca 1 cm Lägg i köttet och bred på såsen. Stek i 125 grader under lock i ca 2 timmar. Vänd köttet och stek ytterligare 1,5-2 timmar tills köttet kan dras isär med en gaffel. Blanda köttet med såsen och smaksätt med mer fond, koriander, ingefära, sirap och sambal oelek. Till servering Servera med rostade klyftpotatis, ugnsbakade tomater och surdegsbaguette.
  • 1 ›1 / 4Skala och finhacka lök och vitlök.‹›2 / 4Blanda fond, chilisås, tomatpuré, chipotlepasta, sirap, grovhackad koriander och ingefära till en sås.‹›3 / 4Täck botten på en gryta/ugnsfast form med vatten, ca 1 cm. Lägg i köttet och bred på såsen.‹4 / 4Stek i 125 grader varm ugn under lock i ca 2 timmar. Vänd köttet och stek ytterligare 1,5-2 timmar tills köttet kan dras isär med en gaffel. Blanda köttet med såsen i grytan och smaksätt vid behov med mer koriander, ingefära, sirap och chipotlepasta.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.