Från början var det här mitt egenkomponerade recept på underbara frallor, och nu har jag helt enkelt transformerat det till ett underbart långpannebröd
Gjorde frallor idag med rågsikt så gott. Tillsätt salt, rågsikt och honung. 12 dl rågsikt. Täck med bakduk och låt jäsa på plåtarna i 50-60 minuter. 12 dl rågsikt
4 dl havregryn 8 dl mjölk 50 g jäst 50 g rumsvarmt smör 2 msk honung 2 tsk salt ca 9 - 11 dl vetemjöl. Sätt ugnen på 225 grader och låt brödet gräddas i ca 20-25 min. 9 - 11 dl vetemjöl
Häromdagen gjorde jag en laddning långpannebröd, så smidigt. Glutenfritt långpannebröd. Strössla med frön och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter tills brödet fått fin färg
6 dl dinkelmjöl. 3 dl grahamsmjöl. 3 dl grovt rågmjöl. 1 dl krossade linfrön. 1 dl hackade mandlar eller hasselnötter, eller ta vilka jävla nötter ni vill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.