Koka upp vetekross och vatten. 2 dl vetekross. 12 msk olja med neutral smak. 1Dela degen i 2 delar och forma till knubbiga limpor som får jäsa på plåt med bakplåtspapper i cirka 30 minuter
Snitta gärna degen med en vass kniv. Koka vetekross och vatten ca 5 min. Smula ned jästen i en skål och rör ut den med lite av vetekrossblandningen, tillsätt resten av blandningen ,salt och mjölet (rågsikt och mjöl) och arbeta degen med degkrokar i ca 10 min. 200 grader 2 dl vetekross
Baguette med havre och vetekross, 4 st. 5 dl vetekross. Täck bunken med en duk och låt jäsa 1-2 timmar. Tag upp på lätt mjölat bord och dela degen i 4 bitar med en degskrapa. 5 dl vetekross
Rågsur medvetekross. Morgonen därpå - blanda fördegen med. Rågsur medvetekross. När bröden jäst klart vänder du upp dom på plåten, som du först försett med ett bakplåtspapper, och snittar dom
10 g jäst3 dl vatten1 dl vetekrosss3 msk majsolja2 tsk salt2 tsk kummin eller stött anis2 dl finriven rå potatis5 dl grahamsmjöl3-4 dl vetemjölDAG 11. Gör en fördeg genom att blanda vetekross, vetemjöl och jäst, kryddor och vatten2. Prova även med att skålla 1 dl grahamsmjöl med 1 dl kokande vatten som tillförs degen DAG 2 10 g jäst. 1 dl vetekross
Låt stå med lock under natten. 2 dl vetekross2 dl vattenFördeg. Dag 1, kvällKoka upp vattnet och häll det på vetekrossen. Dag 2, morgonBlanda surdegen med övriga ingredienser utom saltet. 2 dl vetekross
Lägg på plåtar och platta till dem med mjölad hand. Koka en gröt av 5 dl vatten, havregryn, rågkross och vetekross. Rör ut jästen med 1 dl fingervarmt vatten. 1 dl vetekross
ca ½dl vetekross eller rågkross. Vi fortsätter vara flitiga med att lägga vegetarisk mat på våra tallrikar minst en gång i veckan och vid denna tiden på året blir det oftast soppa
Täcker man bunken med plastfolie stannar fukten kvar i degen och bidrar till att degen jäser bättre. Blanda linfrö, vetekross, kruskakli, solrosfrön och rågmjöl i en kastrull
Blanda vetekross, rågsikt, vetekli, linfrö, salt och bikarbonat i en stor skål. 2 dl vetekross. Rör i sirap, filmjölk och mjölk och blanda till en kladdig deg
Ingredienserna i detta bröd är som ätt äta en müsli med filmjölk men det är bakat…Man blandar helt enkelt bara ihop alla ingredienser i en skål och gräddar sedan müsli/filsmeten i brödformar och sedan får man detta underbara bröd
Hacka frukterna grovt, blanda med de torra ingredienserna och yoghurten. Fyll formen med smet, strö över lite havregryn och grädda brödet i cirka 45 minuter. 1 dl vetekross
*tycker personligen att det är godast med morötter* Lycka till. 12 dl havrekross el vetekross. vetekli 2 dl havrekross el vetekross 2 dl grovt rågmjöl 2 dl grahamsmjöl 5 dl vetemjöl 1 dl linfrön (kan skippas) 1 ½ dl rivna morötter el russin 5 tsk bikarbonat 2 tsk salt 1 liter fil 2 dl mörk sirapBlanda ihop alla torra ingredienser, väldigt noggrant (kan förstöra hela brödet annars) Tillsätt fil och sirap Häll smeten i smorda 2x2 liters formar Ställ formarna nederst i ugnen, OBS ugnen ska vara kall när de sätts in
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.