Gjorde så otroligt god skinkstekigåroch när jag skulle fota maten så gick kameran sönder. Skär upp köttet och servera med den goda gräddsåsen, kokt broccolioch ugnsrostad sötpotatis
Men mat behöver vioch se det här receptet som en liteninkörsporttill hösten med denna ljuvligaskinkstekmed massor av höstsmak från årstidensprimörer som blommat ut
Rätten blev i slutändan friteradsötpotatismed rödlök, fetaost, rostade solrosfrön och gräslök. Häromdagen testade jag att skiva den och steka den irikligtmed olja, så att den blev knaprig på ytan
Linser är så gott ochrika på mättande proteinochfibrer, medan kolhydraterna som finns är komplexa och tar tid att bryta ner vilketisin tur innebär att vi håller oss mätta längre
När potatisoch morötter är lagom lyfter jag ur nästan all sky och reducerar den i en kastrull till hälften, reder medlite mjöl och får en läckert fylligochsmakrik sås till fläskgrytan
Men i stället bjuder jag på mammas skinkstek som är bland det bästa jag vet. För egen del trivs jag med hösten och har ingen ångest för att sommaren har gjort sitt även om det har blåst ganska ljumma vindar den gångna helgen
Jag serverade det kallskurna köttet medpotatisgratäng, sallad, olika grönmögelost och en sky/gräddsåsmed glögg smaksatt medfikonochportvin som fått reducera och koka ett par timmar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.