400 g
pasta, (t ex penne, rigatoni, bombardoni eller färsk tagliatelle)
parmesanost (av god kvalitet), färskriven
persilja, finhackad, för att strö över portionerna
700 g
högrev utan ben ca 700 g passerade tomater 0,5 dl olivolja 1 gul lök, hackad 1 vitlök, finhackad 0,5 dl basilikablad, strimlade 0,5 dl persilja, finhackad 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 0,5 krm socker 400 g pasta, (t ex penne, rigatoni, bombardoni eller färsk tagliatelle) parmesanost (av god kvalitet), färskriven persilja, finhackad, för att strö över portionerna
En högrevsgryta som fick koka hela dagen. Veckan som just har börjat ser jag både fram emot och inte. Äntligen ska jag ta min lärarexamen och mitt andra ämne förutom spanskan blir hem & konsumentkunskap
Mycket kan man säga om långkokthögrev – men vackert, det är det inte. Ena dagen långkokar man en bithögrev och gör en middag med kött, aioli och wokade juliennegrönsaker (tunt skurna grönsaker)
Börja med att bryna högreven med smör och rikligt med salt samt vitpeppar så den får färg runt om. Lägg i hälften av grönsakerna i grytan, lägg köttet på och resten av grönsakerna ovanpå
Minusgrader utomhus, tända ljus inomhus. Och en gryta som sprider dofter och värme. Ja, jag är lycklig. Tänk att viprecis träffats vår nya kompis och vi
Jag ville prova ett sånt där långkok, där köttet ligger och småputtrar i flera timmar. Bara ner med grejorna i grytan och hålla koll på hur det kokar lite grann
Provade att långkoka en finhögrevi ugnen tillsammans med grönt och minWild Love. Inspirationen kommer från ICA´sfina kokbok om våra landskap o dess tillgångar
Bryn högrevenlite smör salta och peppra (jag gör allt i en järngryta), ta ur den och bryn sen grönsakerna som du skalat och delat i grova bitar, lägg sen ihögreven ovanpå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.