En högrevsgryta som fick koka hela dagen. Veckan som just har börjat ser jag både fram emot och inte. Det roliga är att jag ska börja plugga igen efter 7 års paus
1,5 kg högrev3 gula lökarnågra vitlöksklyftor2 lagerblad1-2 jalapeño - beroende på styrka1 -2 tsk spiskumminmånga drag på pepparkvarnensalt1-3 chilipulver 1-2 msk pimentón de la Vera (rökt paprikapulver)1-2 msk Worchestersås1 flaska mörkt öl100 gr mörk chokladGör så här. Låt sjuda minst 3-4 timmar, lägg i choklad efter halva tiden. guacamole, pico de gallo etc 1,5 kg högrev. 1-2 jalapeño - beroende på styrka
Visst är det hopplöst med alla de där A-människorna som gör allting rätt. Ena dagen långkokar man en bit högrev och gör en middag med kött, aioli och wokade juliennegrönsaker (tunt skurna grönsaker)
Här med Idas morots- & purjopanna och creme fraiche. Tror jag ska införa en långkoksdag varje vecka. Idas morots- och purjopanna, stekt vitkål med smält ost eller grönsallad
Högrev som fått götta till sig rejält i ugnen på låg värme i många timmar. I grundreceptet ska det vara oxkinder,men här hemma fick det bli högrev istället
Jag hade tänkt ta bägge två habanero-chilisarna, men Daniel ville testa en yttepyttebit först och det var väl tur det för enligt hans reaktion var habaneron STARK
Koka under lock på låg värme i cirka 4-5 timmar. 700 g högrev utan ben. 700 g högrev utan ben ca 700 g passerade tomater 0,5 dl olivolja 1 gul lök, hackad 1 vitlök, finhackad 0,5 dl basilikablad, strimlade 0,5 dl persilja, finhackad 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 0,5 krm socker 400 g pasta, (t ex penne, rigatoni, bombardoni eller färsk tagliatelle) parmesanost (av god kvalitet), färskriven persilja, finhackad, för att strö över portionerna
6 1 torkad hel chipotlechili 1 torkad hel anchochili ca 2 dl hett vatten (till chilin) 1 gul lök 4 vitlöksklyftor 2 msk rapsolja 3 msk tomatpuré 1 kanelstång 1 msk malen spiskummin 2 tsk torkad oregano 2 tsk malen koriander ca 1 kg högrev i bit 33 cl ljust öl 1 - ca 2 dl vatten 1 oxbuljongtärning 25 g mörk choklad (70%) salt svartpeppar Lägg till i inköpslistan
Fräs morots-och lökhacket långsamt utan att det tar färg. ex högrev. Låt koka sakta under lock tills köttet är mört i ca 1-1,5 timme. 1-2 tsk färsk rosmarin, mortlad eller finhackad. ex högrev smör 3 tsk olivolja 1 morot, finhackad 1 liten gul lök, finhackad 2 msk vitlök, finhackad 1 tsk torkad timjan 1 lagerblad 3 msk vetemjöl ca 8 dl rött vin 2 dl persilja, hackad salt och svartpeppar 1 kg mjölig potatis 2,5 dl mjölk 1 msk smör 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1-2 tsk färsk rosmarin, mortlad eller finhackad 1,5 dl parmesanost, färskriven
Sila av spadet och låt det koka ihop en stund (alternativt ta upp köttet och mixa spad o grönsaker till sås)häll i en ½ dl grädde och ½ dl creme fraiche samt smaka av med ett par matskedar gelé av något slag -jag hade en burk kvittengelé på pockade på uppmärksamhet men vinbärsgelé funkar säkert minst lika bra, om det behövs kan man reda av såsen med nån matsked maizsena
Vad passar då bättre än att göra ett långkok. Jag passade på att köpa på mig ett par högrevsbitar när det var sänkt pris för ett par veckor sedan och idag använde jag en av dem
Bryn högreven lite smör salta och peppra (jag gör allt i en järngryta), ta ur den och bryn sen grönsakerna som du skalat och delat i grova bitar, lägg sen i högreven ovanpå
Lägg högreven I en gryta tillsammans med vitlök, salt och pepparkorn. Häll på vatten så att det täcker och koka under lock ca 1½ - 2 timmar tills köttet är mört. Gnid in köttet med kryddblandningen och låt stå och dra 20-30 minuter. 1½ kg högrev i bit. 2 dl Sweet Baby Ray´s-BBQ sauce
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.