Bind upp köttet och bryn på högsta värme i olja tills det får fin färg. Fräs charlotten, gul och vitlök i olja och lägg köttet ovanpå löken, häll över ölen, det behöver inte täcka köttet så länge du öser eller vänder på köttet en gång i halvtimmen
Finns det något härligare än att ha en gryta puttrandes på spisen under måååånga timmar. De är lite pyssel i början inna grytan väl står på spisen, men sen är det ett par härliga timmar där du kan göra vad som helst medans grytan sköter sig självt
Sätt in grytan i ugnen med lock på. 1 kg fransyska. 10 cm av det vita på en purjolök. Sätt ugnen på 150 grader. 1 kg fransyska. 10 cm av det vita på en purjolök
Tänk på att köttet också ska få plats, men det får gärna ligga trångt. Koka upp innehållet i grytan och lägg sedan i köttet och sjud på låg värme under lock i omkring 90 minuter. 1,5 kg benfri fransyska av nöt. 2 gula lökar 3 dl porter 1 dl outspädd svart vinbärssaft 0,75 dl kinesisk soja 8 enbär 8 vitpepparkorn 2 tsk torkad timjan 3 köttbuljongtärningar 1,5 kg benfri fransyska av nöt 1,5 dl grädde
Det bygger ju på att man har gäster eller stor familj. Jag hade en kalvfransyska i frysen som jag behövde göra något med så jag bestämde mig för att göra en klassisk kalvstek med sås och potatis
Högrev som fått götta till sig rejält i ugnen på låg värme i många timmar. Sätt ugnen på 100-125 C. Fräs grönsakerna tillsammans med fänkålsfröna i stekpannan i lite olja på medelvärme i ca 5 min
Långkokpå vedspis. Oxlägg långkokt med Trattkantareller och Örter. Efter den lyxiga inledningen hos Åkerblads i Tällberg, fortsatte vi Dalasemestern på ett lite enklare boende
Långkok - Pulled Pork S Style. I min lilla stuga har jag bara en liten miniugn, som dessutom inte riktigt är att lite på vad gäller temperaturen, så ugnstillagning var därför uteslutet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.