Finhacka chilifrukterna, undvik kärnorna om frukterna är väldigt heta. Någon av de tillsatta ingredienserna (jag satsar min peng på chipotlepulvret) gav rätten inte bara styrka men också en påtaglig beska som trängde igenom rätten
1,5 kg högrev3 gula lökarnågra vitlöksklyftor2 lagerblad1-2 jalapeño - beroende på styrka1 -2 tsk spiskumminmånga drag på pepparkvarnensalt1-3 chilipulver 1-2 msk pimentón de la Vera (rökt paprikapulver)1-2 msk Worchestersås1 flaska mörkt öl100 gr mörk chokladGör så här
Minusgrader utomhus, tända ljus inomhus. Jag hade tänkt ta bägge två habanero-chilisarna, men Daniel ville testa en yttepyttebit först och det var väl tur det för enligt hans reaktion var habaneron STARK
6 1 torkad hel chipotlechili 1 torkad hel anchochili ca 2 dl hett vatten (till chilin) 1 gul lök 4 vitlöksklyftor 2 msk rapsolja 3 msk tomatpuré 1 kanelstång 1 msk malen spiskummin 2 tsk torkad oregano 2 tsk malen koriander ca 1 kg högrev i bit 33 cl ljust öl 1 - ca 2 dl vatten 1 oxbuljongtärning 25 g mörk choklad (70%) salt svartpeppar Lägg till i inköpslistan
jalapeño or serrano peppers (skip if you’re sensitive to spice). Stir, then add the black beans, chickpeas, adobo sauce, corn and season generously with more salt and pepper
Igår hade vi middag hemma hos oss och bjöd på långkok i form av en chili på högrev. Vi dunkade i alla fall på rejält med massa olika chilisar, mörk choklad, mörk lager osv och det hela fick puttra i 7 timmar
Tävla om ett helt flak NOA Relaxation och en månad fri online-yoga här. Jag gjorde min egen variant med bönpasta, chili- och lime "järpish" samt avokadopesto - vilket är en lite nyttigare, lite grönare och faktiskt till och med kanske en mycket godare måltid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.