Långkok med mandelpotatis
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Långkok
  • 800 g (ca) högrev
  • 6 morötter
  • 6 charlottenlökar
  • 150 g rotselleri
  • 10 klyftor vitlök
  • 4 lagerblad
  • 0.25 kruka timjan
  • 2 kvistar rosmarin
  • 15 vitpepparkorn
  • 2 krm (ca) salt
  • 1 flaska fylligt rödvin
  • 1 l (ca) kalvfond
  • Smör att bryna i
  •  
  • Mandelpotatis
  • 1 kg (ca) mandelpotatis
  • 1 vitlök (hela)
  • 0.25 kruka timjan
  • 2 kvistar rosmarin
  • 1 dl (ca) koncentrat av fläderblomssaft
  • 2 dl (ca) mjölk
  • 1.5 dl (ca) grädde
  • Riven muskot
  • Flingsalt
  • Socker
  •  
  • Skogssvamp
  • 500 g (ca) valfri skogssvamp (ex. kantarell och skogschampinjon)
  • Nymalen svartpeppar
  • Flingsalt
  • Smör att steka i
  •  
  • Vinsås
  • Sky från långkoket
  • Salt
  • Socker
  • Ev maizena till redning
  •  
  • Topping
  • 0.25 kruka timjan
  • 2 st tunt hyvlade morötter
  • 2-3 hyvlade skivor per portion

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.