Bryn krossad vitlök i oljanLägg i den gula hackade löken och kycklingen och rör omLägg i det kokta riset och stek under omrörning Lägg i fisksåsen och vitpeppar och rör omPutta allt åt sidan och lägg i äggenRör om tills äggen börjar bli klara och blanda alltLägg upp på en tallrik och strö över korianderServera med lime och gurka Bättre än nässpray
härligt är det och med fågelkvittret i bakgrunden känns det som om våren verkligen är här. Stek löken mjuk och tillsätt därefter potatistärningar, majs-, ärter- och paprikablandningen
Börja med att steka kålen i olivolja några minuter och tillsätt sedan vitlök och potatis. Men vi känner att vi närmar oss ett beslut i denna svåra fråga och inte hämtar vi hem vårt beslut från Tomelilla i alla fall, så mycket vet vi med bestämdhet
Dessutom passar den som tillbehör till det mesta, bland annat till födelsedagsmiddagen i lördags då vi åt halloumi- och basilikapanerad kycklingfilé och potatistårtamed västerbottenost
Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en blender. Hemma har sommarens kalla sallader ersatts av värmande soppor, bland annat denna snabblagade potatis- och purjolökssoppa
När du är klar med hackandet och kanske inte bara en utan två stora grytor medratatouille står och puttrar på spisen kommer du att vara grymt nöjd med dig själv och samtidigt ha dagens underarmsträning avklarad
Häll allt i smörad ugnsform - toppa med sista osten. Tillsätt skivad potatis och hackad blomkål. ca 5 potatisar, skalade och tunnskivade. 1 tsk baskrydda till att börja med. Låt sjuda ca 5-7 min - smaka av med lite mer baskrydda. Kör i 200 graders ugn 35 -45 min (beroende på ugn). Ta ut gratängen och låt vila 5-10 min innan servering ca 5 potatisar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.