Lågtempererad fransyska med smak av timjan. Enkelt och gott när man vill pyssla med annat. Till detta passar klyftpotatis, potatisgratäng eller kall potatissallad
Lite som om livet vore en dessert rodde jag idag ihop en jäkla nice middag. Helt nya smaker togs ombord i den omsvallande smaklöksdjungeln och visst fan kan jag sitta här och vara nöjd i detta nu
Det blir mycket lågtempererat nu och det har kanske med att göra att ett kött som får gå på låg temperatur under flera timmar i ugnen blir helt magiskt
Det första man behöver är en grill med lock (typ Weber) så att man kan grilla med indirekt värme. Helst ska man kunna kontrollera luftflödet med ställbara ventiler och ha koll på rökens temperatur med en termometer
Jag älskar revben - Ribs. Tunna revben - Ribs i ugnen. I hel rad tunna revben-Ribs. Sätt in ribsen i mitten av ugnen medan du förbereder grönsaker/rotfrukter och potatisen
Ryggbiff har blivit det kött jag oftast köper när jag åker till Thuressons. Det är ett säkert kort, då jag vet att det köttet alltid motsvarar mina förväntningar
Ett fantastiska sätt att laga kött på är att utgå från den innertemperatur som köttet ska ha när det är färdigt och tillaga köttet på den temperaturen i ugnen
Ja, nu blev det ribs i röken igen. Totalt stod ribsen inne sex timmar (rena rama snabbmaten. Till ribsen blev det nudelsallad, det är det lite suddiga som syns i förgrunden på bilden nedan
Det blir mycket lågtempererat nu och det har kanske med att göra att ett kött som får gå på låg temperatur under flera timmar i ugnen blir helt magiskt
På kvällen ville vi ha en enkel (dvs inte trerätters) middag och valet föll på sticky spare ribs. När jag tillagar ribs så brukar jag hoppa över att koka dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.