Koka riset som vanligt, ångkoka torsken, koka ägget och skala räkorna. Denna veckan har varit en stressig vecka, därför har jag intehunnit planera in någon veckans meny för familjen
Här tillfisk som får en friskoch fräsch smak av gremolatan. Här är det dels med tomatsås, stekt zucchinioch kamutvete som den ena bildenvisaroch dels med ugnsrostad sötpotatis
Häll på vetemjöl på torskbitarnaoch vänd runt så att det täcker. servera med nykokt pasta ochfisken. God knaprigfisk med en slät tomatsåsoch nykokt pasta4 personer400 gr fiskfilé jag använde torsk1 dl riven ost1 dl mannagryn2 ägg1 dl vetemjölolja och smörsalt ochpepparTomatsås1 brk krossade tomater2 sardellfileér1 gullök1 morot1/2 brk vattensalt och pepparsmörDela torskeni rätt små bitar, salta och peppra och lägg på en tallrik. Blanda mannagryn och ost i en djup tallrik, blanda ägget med 2 msk vatten också i en djup tallrik. Sätt på en stekpanna med olja blandat med smör (skall vara ca 1 cm) låt den bli varm, när den är varm så lägg ifisken som du först vänt i ägget och sen imannagrynsblandningen stek de tills de är bruna lägg upp på hushållspapper. När alla är klara så stoppa i de i ugnen på 160 grader i 5 minuter. TomatsåsenHacka löken och fräs den mjuk ilite smör, när den börjar bli mjuk så tillsätt sardellerna och fräs med, skala ochskiva moroten under tiden, häll i tomaterna och moroten samt lite vatten låt det hela puttra i 10 minuter salta och peppra, mixa den med en mixerstav så att den blir slät. 400 gr fiskfilé jag använde torsk. 1 dl vetemjölolja och smörsalt och peppar. 1/2 brk vattensalt och pepparsmör
Andra möjliga yrken är forskning- ochutvecklingsprojektinom kost, sensoriskbedömningochutveckling av livsmedel, arbete i provkök eller med marknadsföring eller förebyggande hälsovård, utbildningochinformation/föreläsare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.