Bryt lasagneplattorna i bitar och fördela dem jämnt i köttfärssåsen. lasagneplattor. 1köttfärs eller vegofärs. 1gul lök. 1morötter. 1selleristjälkar. 1vitlöksklyftor. 1krossad tomat. 1passerad tomat. 1crème fraiche (34% fetthalt). 1mozzarellaboll (kan ersättas med riven ost). 1riven ost. 1vatten. 1torkad basilika. 1torkad oregano. 1balsamvinäger eller socker. 1dijonsenap (kan uteslutas). 1salt och peppar. 1rapsolja till stekningHacka lök och selleri i små tärningar. Låt lasagnen tillagas långsamt tills plattorna mjuknar, ca 15 min
Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. 1. Dela degen i 4-6 bitar och platta ut till runda kakor, cirka 10 centimeter i diameter. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Receptet är för 2 personer. 1 dl havredryck eller mjölk. 50 g smör (kan ha tagit lite mer för att få till rätt konsistens på den gryniga massan). 11/4 dl fiberhavregryn. 1 tsk salt
LasagneTa en något djupare ugnsform och lägg ett lager plattor i botten. Fortsätt tills alla plattor är slut och avsluta lasagnen med ett sista lager av köttfärssås, bechamelsås samt ost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.