Skala och finhacka lökenochvitlöken. Denna lättlagade linsgrytan, medröd curry, tomateroch kokos, är ytterligare ett bevis på att god vegetarisk mat inte behöver vara krånglig att laga
Där kan du se vilken fisk som är grönmärkt och fritt fram att äta, vilken som är gulmärkt och som man ska iaktta viss måttlighet med, och vilken som är rödmärktoch helt no-no
Mango chutney och curry är så gott - här blev det en variant medbabyplommontomater. 4 portioner 600 gram kycklingfilé 2,5 dl grädde 1 dl mango chutney 2-3 msk chilisås 2-3 tsk curry (eller efter smak) babyplommontomater eller körsbärstomater, ca 200
Att välja det röda riset har sina fördelar då det ger en fin färg på tallriken (ja vi äter med ögonen) och den fina färgen bidrar med massor av antioxidanter
4 4 port pasta (gärna gnocchi) ca 600 g kycklingfilé 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1/2 dl pesto paprika 250 g körsbärstomater Att ha hemma 1 msk olja salt peppar 1/2 msk olivolja 1/2 msk rödvinsvinäger Lägg till i inköpslistan
4 Grönsaker 800 g frysta potatisklyftor 250 g broccoli 1 msk olja salt svartpeppar Gryta 1 gul lök 250 g champinjoner 4 kycklingfiléer 2 msk smör 250 ml färdig sås (gärna favoritsås med smak av solmogna tomater) 2 1/2 dl vispgrädde Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Bjud grytan medbrödoch rucola. Glöm inte att matsortera skal från löken för en mer hållbar matlagning, och njut av din goda kycklinggryta /Köket-redaktionen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.