Den här lättgjorda efterrättspajen med smak av lime och citron såg dagens ljus förra veckan, när varken ork eller ingredienser var på plats, och jag "måste" få till något efterrättsaktigt till födelsedagskalas
Rör ihop uppvispad ägg med socker, havregryn och mandelspån, och bred över äpplena. Vi har så många olika sorters äpplen i vår trädgård att jag faktiskt inte vet namnen på alla (även om de i år inte gett så mycket skörd som vanligt)
Vill du testa någon annan variant kan jag rekommendera den här med hirsmannagryn, den här med mandelmjöl och kokosmjöl, den här saftiga äppelkakan med vita bönor i smeten, här en LCHF-variant, här en äppelkakepaj, här en äppelkaka av det lite mer rustika slaget, här en äppelkaka med kolasmak och karamelliserad mjölk, här en enkel och kryddig äppelkaka, här en äppelsmulpaj med havrekokostopping och vit choklad, här en riktigt lättgjordefterrättskakamedäpplen, och här en riktig festkaka med mango och mandelmassa
Om du inte tål mandel föreslår jag att du i stället ökar på med motsvarande mängder durramjöl och rårismjöl, och hoppar över bittermandel samt mandelhacket i strösslet
Förra årets vegetariska julbord kan du läsa om här. Skär äpplena i klyftor. På senare år har grönsakerna kommit att bli mer och mer framträdande och i år testar jag en ny sallad, svartkålssallad med äpple och parmesan och till den en nygammal bekant, saffranshummusen
Blanda ihop stevia strö med de urskrapade fröna av vaniljstången och ev potatismjöl (följer du lchf strikt kan du hoppa över detta) och blanda ihop det med rabarberna
Tände igång grillen och lät den stå och jobba själv medan jag gick in och förberedde tillbehören. Vilken härlig känsla att få duka upp till middag utomhus för första gången i år
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.