Jag har också gjort frallorna med mjölk och helt mjölkfriamed vatten som degspad. Det här är ett superenkelt recept på ljusa glutenfria frukostfrallor eller tekakor, som jag vid det här laget har testat flera gånger med lite variationer
Vill du ha annan smak på kakan kan du i stället för pressad apelsin öka på mängden grädde - eller ta bara mjölk - och sedan smaksätta med exempelvis mint, kakao, bittermandelarom, citron, pepparkakskryddor, kardemumma eller något annat
Cognacen gör fruktkakan mer hållbar - den klarar minst två veckor i kylen - och alkoholen förångas i ugnen, men om du ändå inte vill använda alkohol kan du ersätta cognacen med pressad apelsin, som också ger god smak
Garnera efter tycke och smak med vispad grädde och färska bär, eller servera separat vid sidan om. Ettårsdagen firar jag med en mandelchokladkaka av det maffigare slaget
Använder du ex vis risdryck med vaniljsmak får bullarna lite extra god vaniljsmak. De är förstås - som nästan allt glutenfritt bröd - allra godast helt färska, så frys in de bullar som inte ska ätas genast, och tina och fräscha upp dem i micro eller ugn
Vill du testa någon annan variant kan jag rekommendera den här med hirsmannagryn, den här med mandelmjöl och kokosmjöl, den här saftiga äppelkakan med vita bönor i smeten, här en LCHF-variant, här en äppelkakepaj, här en äppelkaka av det lite mer rustika slaget, här en äppelkaka med kolasmak och karamelliserad mjölk, här en enkel och kryddig äppelkaka, här en äppelsmulpaj med havrekokostopping och vit choklad, här en riktigt lättgjord efterrättskaka med äpplen, och här en riktig festkaka med mango och mandelmassa
Till första advent gjorde jag en helt mjölkfri variant av kakan medmjölkfritt margarin och ekologisk havregrädde från Oatly, och den blev precis lika bra
Vispa ägget tillsammans med muskovadosocker – båda sorter - så det blir pösigt. I synnerhet om du balanserar allt det söta med något riktigt nyttigt till middag
Soppan är vårligt ljusgrön, lättgjord och med få ingredienser. Jag gjorde den laktosfri med laktosfri grädde, och den kan lätt göras helt mjölkfrimed någon alternativ gräddsort
Garanterat pill - och sörpelfritt, men ändå med den härliga kräftsmaken. Servera med en sallad. Dessutom kombinerad med den nästan obligatoriska "side-kicken" ostpaj
För en mjölkfri variant använder du förslagsvis yoghurt av havre eller soja, och om du inte tål nötter kan du i stället strössla med solroskärnor, melonkärnor eller pumpafrön
Bottna pajskalet med paprika/vitlök/spenatröran. Degen gjorde jag förstås glutenfri - och den blev väldigt bra och hanterlig - men du kan välja din egen pajdegsvariant, vanlig eller glutenfri allt efter tycke och behov
Jag fick lite kyckling kvar sedan jag gjort min helstekta kyckling i ugn, och de resterna använde jag i en paj, tillsammans med broccoli, tomater, ost och senap
Den här superläckra och lättgjorda moccapannacottan avnjöt vi i nyårshelgen. Garnera som du vill med bär eller kanske en kaffe- eller kakaopudrad gräddklick
Men, men ibland får man besök med kort varsel, och den här kakan är så lättgjord att man faktiskt kan göra en kort, kort paus i trädgårdshänget och sno ihop den
Jag kan varmt rekommendera min hemkokta och lättgjorda hallonsylt eller jordgubbssylt av frusna bär som är lätt hopkommen även så här års, och som verkligen smakar sommar mitt i bisterkalla vintern
5 dl valfri grädde (jag tog hälften/hälften av laktosfri vispgrädde och laktosfri matgrädde)1 vaniljstång1½ msk kokossocker4 äggulor1½ msk kokossocker2 msk jordgubbspulver - från ImmunSnitta och skrapa ur vaniljstången, och lägg ned i grädden tillsammans med kokossocker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.