Den här lättgjorda efterrättspajen med smak av lime och citron såg dagens ljus förra veckan, när varken ork eller ingredienser var på plats, och jag "måste" få till något efterrättsaktigttill födelsedagskalas
Detta är en riktighärlig och smakrikkycklinggryta som värmer gott. Det är verkligen en massa kryddor i den och grytan vinner då på att få småputtra en längre tid på spisen så att alla kryddor kommer tillsin rätt
Skala och hacka lök och vitlökfint. Servera med klyftpotatis och tzatziki. 2 burk kikärtor. 11 st vitlöksklyfta. 12 msk hackad persilja. 11 msk maizena. 1smör eller margarin. 12 burk kikärtor á 400 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 msk hackad persilja 0. 5 tsk salt 1 krm peppar 1 msk maizena majsstärkelse 1 st ägg smör eller margarintillstekningSköljkikärterna väl och låt rinna av. 1Mosa kikärter, lök, vitlök och persiljai matberedare. 1Blanda med salt, peppar, majsstärkelse och ägg till en smet. Forma bollar och platta ut tillbiffar, 1 cm tjocka. 1Stek i smör 2–3 minuter per sida på medelvärme
När helgen kommer då har man ju tid för lite "långkok" så i lördags slog jag till och gjorde currykycklingi kokosmjölk efter inspirationifrån Remsans recept på currykyckling
IngredienserPortioner. 4 4 port basmatiris eller annat ris 1 gul lök ca 600 g strimladkycklinglårfilé 1 tsk salt 2 krm peppar 1 msk olja 1 msk curry 2 dl vatten 2 msk kycklingfond eller buljongtärning (2 msk fond motsvarar 1 tärning) 1 1/2 dl matlagningsgrädde ev majsstärkelse (Maizena) 2 msk persilja 1 1/2 dl mango chutney salt och peppar att smaka av med Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Majskycklingbröstfilé/-lårfilé 5. - Rabatt Guldfågeln Ca 600-950 g Mer info Ladda kupong
Jättelänge sedan ag gjorde en uppdatering. Men måste bara dela med mig av något jag gjorde igår. Jag gjorde något så fruktansvärt gott här hemma som ni måste testa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.