Väg upp alla ingredienser i en bunke och rör ihop allting med en trägaffel eller stor slev. Lägg degen i en bunke med en linneduk runtom och sätt in bunken i kylen över natten
Arbeta ihop med skållade rågmjöletmed jästblandningen och nästan allt vetemjöl. Skulle tro att om man tar så mycket sirap som det ska vara enligt receptet så blir brödet i klass med förr i tidens sötlimpa (eller finns den kvar fortfarande
Jag har mest bakat matbröd med jäst den senaste tiden, men fick lust att göra ett bikarbonatbröd. Sojayoghurten som jag använde är väldigt tjock och krämig i konsistensen, så därför blandade jag med vatten
Skaka burken (vrid av locket) och rör ihop surdegen med jäst och vatten. Det blev goda frallor, lite syrliga, men inte lika syrliga som rågsurdegsbaugetterna, bakade de på en baksten vilket gör att de får en liten frasigare yta, reste sig fint i ugnen och var mjuka och saftiga inuti, ja mycket goda men jag föredrar dock min egna hemmagjorda surdeg
Det har varit en del av er som efterfrågat fler recept på LCHF-bröd och ni vet att jag inte är sen med att testa fram nya recept så här kommer ett litet experiment som visade sig bli kanon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.