Det är inte lätt att vara miljömedvetenlaxätare. Favoriten är Salmalax, en superfärsk lax som odlas ute i havet i stora kassar med mycket svängrum och som filéas och packas bara fyra timmar efter den har fångats
Medans osten står och bubblar så lägger du upp laxbitarna i en ugnsfast form som du oljat in, olja är aldrig farligt så slå i lite extra, jag valde olivolja
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Till laxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tiden laxen steks
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Pensla laxskivornamed olja och krydda med citronpeppar. Pingsten står nu för dörren så jag tipsar här om supergod och festlig laxrätt som jag tycker ni ska laga i helgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.