Dock börjar saknaden efter mina vasapojkar växa mer nu när våren kommer och får mig att tänka på förra våren och hur mycket studentpepp och fjärilar i magen det var då
Äntligen är det sommar och då blir suget efter att göra utflykter och en massa god picknickmat. Som efterrätt smakar det alltid gott med blandade melonbitar
Min kropp vaknar till liv efter en lång vinter, om än inte så kall som de två föregående. Av naturliga åldersskäl är jag för tillfället väldigt varm av och till, men det är en ganska obehaglig värme som de äldre av mina kvinnliga läsare säkert känner igen
Hur god och enkel som helst. och det gillar jag. Svägerskan bjöd även på denna när min bror fyllde år i våras och vår son satt tillslut och bad om att få slicka fatet
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner kesella, vanilj, salt, fett och mjöl blandat med bakpulver. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar botten. Strö över mandelspån och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter
Film med receptet hittar du här. Dela limen i flera klyftor och lägg i ett glas2. Muddla och rör tills sockret har löst sig4. Lägg i myntablad och muddla lite till5. Häll i romen, sodavatten och is6
Den här fräscha och bäriga efterrätten vispar du ihop på mindre än fem minuter. Testa att byt ut digestive mot Savoiardi (de kex som används i tiramisu) ifall du vill variera desserten
Om du har vinbär i närheten så måste du testa det här receptet. Vilken saft det blir kan variera beroende på tillgången av frukt och bär, men eftersom att jag har mycket röda vinbär att använda mig av så brukar det bli lite vinbärssaft
Så istället plockade jag bär, gjorde paj, diskuterade fram idéer med Mr C vad vi ska göra med vår pergola, skurade sittbänken som ska få sig en omgång med färg och så tog jag typ tio kallduschar för att svalka min bastu till kropp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.