Jag håller svenskkurs för en grupp persisktalande afghaner och hjälper framför allt två unga kvinnor, med två barn var, där männen är kvar i Afghanistan
5 portioner 9pp/portion500g fläskfile150g mager riven ost 12%1pkt bacon5dl milda mat grädde 4%Sätt ugnen på 150graderSkär fläskfilén i bitar Stek till fin färg,Skär bacon i mindre bitar och stek på hög värme fort
kycklingpasta med soltorkade tomater och spenat. Eftersom jag inte gillar sås som är gjord på matgrädde så gör jag min med matyoghurt och lite matgrädde
Stek lövbiffen och löken i en stekpanna tillsammans med svampen. Nu när det är kallt ute så tycker jag att det är gott att äta olika sorters grytor och soppor till middag och den här gången blev det biff stroganof med ris och sallad
Härligt med lördag men vilket skitväder vi har, ingen julkänsla alls men det är ju ändå rätt mysigt att kura ihop sig inomhus nu, kanske tända en brasa, baka lite gott adventsfika och fundera på vilka julklappar man har kvar att inhandla
Jag använder nästan alltid fläskytterfilé istället för fläskfilé för jag tycker det blir lite mer kött att jobba med än vad det är med fläskfilé som man oftast får ta bort halva ungefär
Vi har ju en bra elgrill på vår balkong som vi är jättenöjda med men det är alltid roligt att få se hur grillproffs gör och vilka grillar och tillbehör som de tycker är bra
Pasta med oxfilé i en krämig sås är en perfekt bjudrätt som går fort att laga och som du kan förbereda genom att göra såsen innan och sedan steka till köttet när pastan kokas precis innan servering
Söndag kväll och veckan är med andra ord alldeles snart slut. Jag har jobbat massor denna veckan, och ser fram emot att inleda kommande vecka med en ledig måndag vill jag lova
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.