En blomma till Er alla på Alla Hjärtans Dag.Om ni ska äta något extra till kvällen så är denna rätt med lövbiff inte alls dum.Ingredienser 4-6 personer
Mattipsetidagblirlite oväntat lövbiff, fyllda dessutom ismarrigtgodsås. Efter jobb blir det en timma på Form, på tallrikenikväll serveras en godkycklinggratäng och därefter kan man lugnt sjunka ner i soffan med en skål ostbågar och något gott vini glaset
smör att steka i. flingsalt. persilja att garnera med. 800 g lövbiff. 2 msk kinesisk soja. 1 dl vispgrädde. 3 dl crème fraiche. 800 g lövbiff smör att steka i 4 msk tomatpuré 3 dl vatten 3 msk koncentrerad oxfond 2 msk kinesisk soja 1 dl vispgrädde 3 dl crème fraicheflingsaltpersilja att garnera med
Klipp över persilja och servera med kokt potatis eller ris. 800 g lövbiff. 1smör att steka i. 12 msk kinesisk soja. 11 dl vispgrädde. 13 dl crème fraiche. 1flingsalt. 1persilja att garnera med. 1kokt potatis eller risSkärlövbiffenicentimeterbredastrimlor. 1Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet tills det får färg. 1Blanda ner vattnet och låt sjuda under lock på svag värme i 1 ½–2 timmar. 1Tillsätt oxfond, soja, grädde och crème fraiche. 1Rör ihop och låt alltsammans sjuda i några minuter och smaka av med flingsalt
Ta ut plankorna och häll rödvinsås på oxköttet och bearnaisesås på fläskköttet. Skiva köttet i lagom tjocka skivor och stek dem efter eget tycke, om man vill ha välstekt eller blodigt
Blanda runt kött, såser och kryddor så att alla lövbiffar är täckta med marinad. Häll över hoisinsås. Lövbiff kan vara ganska torrt och tråkigt, men med en härligmarinad som får dra isigriktigt länge blirlövbiff, uppträdd på spett, en höjdare på buffébordet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.