10 minuter
Varvade upp stavmixern i högform och mixade “majssoppan”, silade av den och tillsatte grädden. Allt fick stå och sjuda och avsmakning för allmänheten med salt och vitpeppar stod på schemat.
Mat måste man ju ha så äta måste man ju och det har vi gjort "hehe" och gott har vi smaskat i oss också i helgen i lördags gjorde jag och min man fylld lövbiff med creme bonjour färskost medsoltorkade tomater, rökt skinka och cheddarost till detta serverade vi potatismos smaksatt med örter, vitlök och parmesanost och smarriga och varma cocktailtomater
Några droppar BalsamvinägersirapRiv parmensanosten och spara lite till serveringenHacka soltorkade tomaterna fintBlanda riven ost med tomater och philadelphiaostenTa lövbiffarna och lägg en klick av ost-smeten på och vik över så det blir som ett ihopvikt papper (utan hörn
Köttet är platt fyllningen påbörjad med skinka, mozzarella och (tyvärr) torkad basilika. Men om du skär med kniv igenom filén på längsen utifrån och in så kan det gå
Linda två skivor bacon runt varje filé, (ibland får man fästa dem med en tandpetare). Skär äpplen och lök i klyftor och bryn lite grand på medelvärme, lägg dem tillsammans med kycklingen i formen
Vik ihop kycklingen och ”sy ihop” snittet med tandpetare eller en grillpinne. För mer Medelhavssmak kan en kvist rosmarin eller några basilikablad gärna få smyga sig in
En fylld, benfri kotlettrad med rökt skinka, vitlök, persilja ochsoltorkade tomater. Är så enormt tacksam att jag är uppväxt med riktig husmanskost och mat lagad från grunden, kanske hade det inte funnits nån ”Kryddburken” om det inte vore för farmor, mamma, pappa, tant Greta och alla kulinariska middagar som vi ofta åt utomhus när jag var liten, och då menar jag inte snabbmat i korvkiosken eller Mc Donalds… (Mc Donalds fanns dessutom inte i Norrland när jag var liten
Fylld fläskfilé med mozarella, baconochsoltorkade tomater i Crock Pot. Jag tycker att en fyllning medbacon, soltorkade tomater och mozarella blir väldigt bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.