Lördags pirog
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Fyllning
  • 800 g nöt eller blandfärs
  • 2 stora gula lökar
  • Smör eller margarin till stekning
  • 1 burk krossade tomater 400 gr
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 5 msk tomatpuré
  • 1 köttbuljongstärning
  • 3 krm salt
  • 2 krm peppar
  • 5 tsk italiensk salladskrydda
  • 5 tsk basilika
  • 5 tsk oregano
  • 2 dl riven ost
  • 50 g söndersmulad ädelost
  •  
  • Deg
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 dl vatten
  • 50 g färsk jäst
  • 5 tsk salt
  • 2 ägg
  • 1 liter vetemjöl
  •  
  • Till pensling och gräddning
  • 1 uppvispat ägg
  • 2 dl riven ost
  •  
  • Sås att servera till
  • 6 dl gräddfil
  • 2 dl crème fraice
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 krm salt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 5 italiensk salladskrydda
  •  
  • Tillbehör
  • Sallad

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.