Sos med löjrom, matjessill och kumminost. Låt löjrommen rinna av i en sil. Lägg en liten klick crème fraiche och en klick löjrom på det grillade brödet
Klicka på löjrom, crème fraiche (som inte är blandad med vatten) och lök av båda sorterna. 200 g löjrom. 1 sats pizzadeg 5 dl crème fraiche 2 msk vatten 2 rödlökar 1 kruka gräslök 1 citron 200 g löjrom fint havssalt svartpeppar, nymalen dill, färsk
Vi har nog alltid ätit löjrom i någon form till förrätt när hon varit här, och likaså nu i påskas. Fårfiolscheesecake med MSC-märkt löjromfrån Kalix Save Print Ingredienser 150 g kavring 50 g smält laktosfritt smör 1 dl cream cheese 1dl smetana 1 hekto rökt fårfiol, eller renstek 1 msk pepparrot, färsk, riven 1 krm salt 80 gram mcs-märkt Kalix löjrom, eller annan rom 3 tsk gräslök, hackad Några dillknippor Gör så här Bryt kavringen i mindre bitar och lägg i en matberedare eller mixer
Vår bröllopschampagne – Jeanmaire Brut, löjromfrån kalix, rostat bröd, hackad rödlök och gräddfil. Efter att ha slitit på landet med snickerier, gips och trilskandes innerdörrar var det dags för belöningen
Ta ut bröden och lägg på klickar med löjrom och creme fraiche. Sätt ugnen på 200 gr. Lägg tortillabröden på en plåt och strö över västerbottenosten och mozzarellan i halvor
lördag, den 8 april 2017, kl. 17. 00. Kuvertbröden från himlen. Hej min vän. Hur mår du. Detta är ett tidsinställt inlägg å just nu befinner vi oss på en överraskningsfest i Härnösand för faster Pia 60 år å farbror Peter 70 år
När vi hade middagsgäster i helgen serverade vi en otroligt god cheescake med nutella i som vi hittat recept på hos en annan matbloggare, Växelhäxan från Norrland
Soppa från Italien. 9 Februari 2016 /. 20. 37 /. soppor. /. Permalink /. 1. 400 g krossade tomater5 dl vatten2 potatisar2 morötter1 lök2 vitlöksklyftor2 grönsaksbuljongtärningar2 lagerblad1 tsk timjan1 tsk oregano2 tsk paprikapulver2 msk chilisås1 röd paprika1/2 squash1 b vita bönorSkala potatis och morötter och dela i mindre bitar
Ugn. 200°. Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Tillsätt salt, sirap, kryddor, rågsikt och det mesta av vetemjölet
Blanda allt till en deg. Arbeta den ordentligt så den blir riktigt smidig. Dela degen i 10 lika stora bitar och kavla ut dem i omgångar, mjöla bordet om det behövs
Även dagens recept är hämtat från en kollega i matvärlden, en tjej som befinner sig på andra sidan jordklotet, närmare bestämt Singapore, en av våra absoluta favoritstäder faktiskt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.