Lättare än så här kan matlagning inte bli. Vad skulle vi göra utan finska klassikerrecept. Botten. Blanda ihop 2 dl gräddfil, 1 ägg, 2,5 dl vetemjöl och 2 tsk bakpulver med en sked
Riv citronskalet. Pressa citronsaften och häll över i en liten kastrull + vattnet. Blanda i gelatinpulvret samt låt allt smälta på svag värme under tiden du färdigställer resten
Men det har varit på kvällen varenda gång. Rödbetor med fetaost. Och till det piffade jag upp gårdagskvällens jordärtskockssoppa med lite strimlad rökt lax och härlig smörfräst palmkål
Salta (men var försiktig med saltet då baconen ger sälta) och krydda laxefileérna. För mig går det väldigt segt med viktnedgången men det går nedåt och det är jag glad för
Lägg laxen i smord, ugnsfast form och peppra. Strö dill och rom över laxen. Häll såsen över laxen och tillaga i ugn tills laxen är klar ca 30 min. Servera med pressad potatis 4 laxfilébitar
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Till laxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tiden laxen steks
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Som pasta tog jag bönpasta till mig själv, men resten utav familjen åt vanlig tagliatelle till. Här kommer ett riktigt smarrigt recept till er på en krämig laxsås ni kan ha till pastan
Den här gången gjorde jag en fetaoströra och bredde på och tillagade i ugnen. Det är alltid gott med fisk tycker jag och lax är enkelt att tillaga och variera
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.