När det kommer till huvudrätt och förrätt så har det blivit både nya rätter och smaker men också gamla väl beprövade godheter medans jag på efterrättsfronten har gjort endast desserter jag aldrig tidigare provat på
Jag gjorde en liten kylskåpsrensning i söndags och gjorde denna enkla men riktigt goda förrätt. Ruccolasallad med mozzarellaost och pestoDet som fanns hemma var1/4 påse ruccolasallad1 förpackning av mozzarellaost2 soltorkade tomater2 msk pinjenötterPesto1/4 påse ruccolasallad1/2 kruka basilika3 msk pinjenötter1 vitlöksklyfta1/2 dl olivolja1/2 dl rapsoljaSalt och peppar2 dl riven parmesanostBörja med att göra peston
Förrätten serverad på en sked. Två stycken blir en lagom förrätt. Ju enklare desto bättre säger jag. Lite löjrom med klassiska tillbehör som crème fraîche och rödlök serverat på en matsked med lite pressad citron över
Om brödet är kvadratiskt behöver det inte kantskäras, däremot är det bra att skära brödet till vartannat lager så att skivorna hamnar omlott (lägg två hela skivor längs med mitten på tårtan, skär tre skivor i halvor till kanterna och en skiva i fyra delar till hörnen)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.