11.5 tsk
sambal oelek (prova dig fram så att det inte blir för starkt)
11 tsk
sirap
11 msk
koriander, färsk
11 tsk
ingefära, malen
1 vattenSkala
och finhacka lök och vitlök. Blanda fond, chilisås, tomatpuré, sambal oelek, sirap, koriander och ingefära till en sås. Täck botten på en gryta/ugnsfast form med vatten, ca 1 cm Lägg i köttet och bred på såsen. Stek i 125 grader under lock i ca 2 timmar. Vänd köttet och stek ytterligare 1,5-2 timmar tills köttet kan dras isär med en gaffel. Blanda köttet med såsen och smaksätt med mer fond, koriander, ingefära, sirap och sambal oelek. Till servering Servera med rostade klyftpotatis, ugnsbakade tomater och surdegsbaguette.
1 ›1
/ 4Skala och finhacka lök och vitlök.‹›2 / 4Blanda fond, chilisås, tomatpuré, chipotlepasta, sirap, grovhackad koriander och ingefära till en sås.‹›3 / 4Täck botten på en gryta/ugnsfast form med vatten, ca 1 cm. Lägg i köttet och bred på såsen.‹4 / 4Stek i 125 grader varm ugn under lock i ca 2 timmar. Vänd köttet och stek ytterligare 1,5-2 timmar tills köttet kan dras isär med en gaffel. Blanda köttet med såsen i grytan och smaksätt vid behov med mer koriander, ingefära, sirap och chipotlepasta.
Kvällens middag igår bestod av pulled pork, barbequesås, coleslaw och grönsaker serverat i pitabröd. 1,6 kilo fläskkarré (delat i två bitar). 1,6 kilo fläskkarré (delat i två bitar)
en bit fläskkarré utan ben. Som jag berättade häromdagen så skulle jag göra en pulled pork i söndags. Det har cirkulerat runt en del recept på pulled pork i matbloggsvärlden men jag körde på Tina Nordströms recept som hon körde i sitt nya program "Tina på besök"
Pulled pork var något jag aldrig hört talas om innan jag läste om det hos Linda som har Kryddburken. Lät himla gott så receptet sparades och idag har vi testat
Pulled pork är för dig som inte vet typ världens godaste och världens möraste kött. UGN 125-150°NÖDVÄNDIGHETER1-1 1/2 kg benfri fläskkarré i bit1 dl chilisås1 msk chipotlepasta1 1/2 tsk spiskumminsvartpeppar efter tycke och smak2 msk japansk soya1 msk balsamvinäger3 msk rapsolja1/2 tsk smoked paprika1/2 dl vatten1 stor gul lök3 vitlöksklyftorGÖR SÅ HÄRPlacera fläskkarrén i en ugnsfast gryta eller form. 1-1 1/2 kg benfri fläskkarré i bit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.