Steken har legat i frysen någon månad och jag tyckte tjälknöl var det bästa tillagningssättet eftersom att man lägger in steken direkt i ugnen från frysen
Recept från Lindas mathörna. När vi kom fram till Lycksele i torsdags hade Robert förberett en fantastiskt god lammgryta som vi åt på lantbröd tillsammans med sallad, rödlök, tomat, srirachamajonnäs och röd spetskål
Ta upp kotletterna från marinaden och torka av dem med hushållspapper. Snitta fettkanten på lammkotletterna och lägg ner dem i marinaden och gnid runt den
Vårt lamm i frysen kom från Activs gård som jag skrivit om tidigare. Här kommer dagens söndagsstek i form av Ekolamm med ugnsrostade grönsaker och en kräm på vårlök
Långkokt nyttigt viltkött från Polarica – allt som behövs för att göra Pulled Hjortburgare. Långkokt nyttigt hjortkött tillsammans med andra grymma tillbehör
Förra året firade jag min födelsedag bland annat genom att fixa en liten trerättersmiddag. Den blev väldigt lyckad och jag fick också möjligheten att testa på lite nya saker
Å andra sidan är det inte ofta vi äter souvlaki på våra resor, utan gärna fisk, lamm (eller get. - och gick ut därifrån med två tyger, ett byxtyg och ett festtyg - båda med leopardmönster
Två timmars väntan på den här lammygrytan är inga problem när man får det här resultatet. Jag använde mig av lammstek, och bara en halv, så nu har jag en halva kvar i frysen att lyxa med till något mer långkok någon helg framöver
Vildsvinsribs, älgribs, rådjursribs och lammribs stod på bordet och gästerna var allt från oskulder som åt ribs för första gången till vana köttälskare
Smaka av om du vill ha mer salt eller hetta från chili och spiskummin. Kryddig lammgryta. Ta ut lergrytan och lyft av locket från dig, försiktigt så du inte bränner dig på het ånga
Härom veckan var jag i London på en fyradagars sake-utbildning (ja den japanska risbrygden) och hann även med att avverka ett antal måltider på asiatiskt tema
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.