Lättlagad mustig kycklinggryta
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • Kycklinggryta 2 port 300 g kycklingfilé, i tjocka strimlor
  • 1 rödlök, skivad
  • 1 vitlöksklyfta 1½ dl rött vin (går bra med matlagningsvin)
  • 2 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond
  • 2 tsk soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • ½ msk torkad rosmarin
  • 2 msk tomatpuré
  • salt och peppar efter smak
  • ev maizenaredning
  • Bryn kyckling med lök och pressad vitlök på medelvärme.
  • Tillsätt övriga ingredienser och låt det småputtra ca 10-15 minuter tills kycklingen är genomfärdig.
  • Red av till önskad konsistens, smaka av och servera.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.