1200 g
champinjon olja, till stekning 1 gul lök 2 klyftor vitlök 300 g chorizo 1 paprika 1 dl Felix ketchup osötad 2 dl matlagningsgrädde 1 msk kalvfond 1 msk dijonsenap salt peppar 2 tsk oreganoSkölj och skär champinjonerna i kvartar. Hetta upp en stekpanna med lite olja och fräs champinjonerna tills de vattnats ur och fått en fin yta. Häll över svampen i en skål och ställ åt sidan. Skal och hacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i stekpannan utan att den tar färg. Tillsätt sedan vitlöken och fräs försiktigt ytterligare någon minut. Häll över löken i skålen med svamp. Skär chorizo i slantar och bryn i stekpannan. Skär paprika i strimlor och tillsätt pannan. Bryn tills korv och paprika har fått lite färg. Häll sedan ner skålen med svamp och lök i pannan och låt fräsa ihop. Häll över ketchup, grädde, kalvfond och dijonsenap. Koka ihop och smaka av med salt, peppar och oregano. Servera med ris, pasta eller potatis.
Servera grytan som den är eller med senap och crème fraiche. fast potatis, skalad och delad. Tillsätt resterande ingredienser och låt koka tills potatisen är mjuk
Under tiden blanda Crème fraiche med Sweete Chili Asia, hacka tomater, lök, och champinjonerna, lägga ner allt röran förutom osten, där tar du endast hälften, resten ska strös på innan den ska in i ugnen
4 2 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 500 g kryddig korv t ex chorizo 250 g körsbärstomater 2 msk smör 2 msk tomatpuré 1 tsk torkad timjan eller dragon 3 dl vispgrädde 1 msk dijonsenap 1 dl cornichons salt svartpeppar Till servering färsk dragon 4 port ris Lägg till i inköpslistan
Smaksätt med örtsalt och svartpeppar. Något man ofta kliar sig i huvudet över är när kylskåpet bjuder på lite udda rester av ditt och datt och man står där vid skåpdörren och funderar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.