Lättlagad korvgryta med chorizo och krämig tomatsås
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g champinjon
  • 1 olja, till stekning
  • 11 gul lök
  • 12 klyftor vitlök
  • 1300 g chorizo
  • 11 paprika
  • 11 dl Felix ketchup osötad
  • 12 dl matlagningsgrädde
  • 11 msk kalvfond
  • 11 msk dijonsenap
  • 1 salt
  • 1 peppar
  • 12 tsk oregano
  • 1200 g champinjon olja, till stekning 1 gul lök 2 klyftor vitlök 300 g chorizo 1 paprika 1 dl Felix ketchup osötad 2 dl matlagningsgrädde 1 msk kalvfond 1 msk dijonsenap salt peppar 2 tsk oreganoSkölj och skär champinjonerna i kvartar. Hetta upp en stekpanna med lite olja och fräs champinjonerna tills de vattnats ur och fått en fin yta. Häll över svampen i en skål och ställ åt sidan. Skal och hacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i stekpannan utan att den tar färg. Tillsätt sedan vitlöken och fräs försiktigt ytterligare någon minut. Häll över löken i skålen med svamp. Skär chorizo i slantar och bryn i stekpannan. Skär paprika i strimlor och tillsätt pannan. Bryn tills korv och paprika har fått lite färg. Häll sedan ner skålen med svamp och lök i pannan och låt fräsa ihop. Häll över ketchup, grädde, kalvfond och dijonsenap. Koka ihop och smaka av med salt, peppar och oregano. Servera med ris, pasta eller potatis.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.