Nu väntar en lugn lördagskväll framför tv. n, men först skall jag ta en tur runt i trädgården… det gäller att njuta av allt sommarvackert så länge det går
1300 g oxfilé. 13 msk smör. 14 dl grädde. 13 dl kraftig oxbuljong. 10,5 dl konjak. 11 kvist färsk timjan. 11 gul lök. 1salt och svartpeppar. 1400 g penne-pasta 300 g oxfilé 3 msk smör 4 dl grädde 3 dl kraftig oxbuljong 0,5 dl konjak 1 kvist färsk timjan 1 gul lök salt och svartpepparKoka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisningen på paketet. Fräs lök och timjan i 1 msk smör. Häll över buljong, konjak och grädde och låt småkoka i 10 minuter
11 msk smör. 14 st potatis. 11 st morot. 11 st gul lök. 11 st vitlöksklyfta. 12 dl vatten. 11 msk kalvfond. 1salt. 11 tsk kinesisk soja. 12 msk hackad persilja. 1300 g köttfärs 1 msk smör eller margarin 4 st potatis 1 st morot 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 dl vatten 1 msk kalvfond salt peppar 1 tsk kinesisk soja 2 msk hackad persiljaFräs färsen smulig i en gryta med smör. 1Lägg ner allt i grytan och tillsätt, vatten, fond, salt, peppar och soja. Låt koka i 15–20 minuter tills potatisen är mjuk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.